N De Zitter  KSVO

Komende zondag speelt KSVO zijn laatste thuismatch van dit seizoen tegen Jong EsseVee dat nog steeds droomt van een plaats in de hoogste nationale reeks. Voor KSVO hoeft niets meer, het is sinds zaterdagavond na de zege tegen KM Torhout zeker van een verlengd verblijf in 2de Nationale. Tijd om enkele mensen in de bloemen te zetten waarvan ééntje in het bijzonder!

Jong EsseVee gaat voor promotie

Jong EsseVee begon vrij matig aan deze competitie met amper 6 punten uit de eerste 10 matchen. Daarna volgde 9 op 9 en op speeldag 14 trok KSVO naar Zulte. Het won daar die avond met 3-5 misschien wel de meest spectaculaire match van dit seizoen. Daarna kwam Jong EsseVee wel op dreef en begon aan de opmars, richting top 5. Het is vooral dankzij Mohamed Guindo, dat de ploeg punten pakt. De van Mali afkomstige 20-jarige spits scoorde in zijn ééntje 27 van de 52 doelpunten, dat is dus net meer dan de helft. Hij mocht ondertussen al genieten van enkele matchen met de hoofdmacht van Zulte Waregem, net als doelman Sef Van Damme, Arthur Harinck, Yannick Cappelle, Dylan Demunck en Thibaud Sergeant. Van luxe gesproken… 

Wedstrijden Jong EsseVee B

 
1 Jong EsseVee - Eendracht Aalst 0 - 0   18 SC Dikkelvenne - Jong EsseVee 2 - 0
2 Voorde-Appelterre - Jong EsseVee 2 - 1   19 FC Gullegem - Jong EsseVee 1 - 5
3 Jong Cercle B - Jong EsseVee 3 - 0   20 Jong EsseVee - KVK Ninove 3 - 1
4 Jong EsseVee - Olsa Brakel 2 - 1   21 Olsa Brakel - Jong EsseVee 1 - 2
5 Jong EsseVee - SC Dikkelvenne 2 - 2   22 Jong EsseVee - Jong Cercle B 1 - 1
6 Sparta Petegem - Jong EsseVee 2 - 1   23 Eendracht Aalst - Jong EsseVee 1 - 0
7 Jong EsseVee - Mandel United 0 - 0   24 Jong EsseVee - FC Merelbeke 0 - 1
8 KVK Ninove - Jong EsseVee 1 - 0   25 KVV Zelzate - Jong EsseVee 3 - 2
9 KRC Gent - Jong EsseVee 3 - 0   26 Jong EsseVee - Sparta Petegem 4 - 1
10 Jong EsseVee - FC Gullegem 0 - 2   27 RFC Wetteren - Jong EsseVee 1 - 2
11 FC Merelbeke - Jong EsseVee 0 - 2   28 Jong EsseVee - KRC Gent 1 - 1
12 Jong EsseVee - RFC Wetteren 2 - 1   29 KSV Oostkamp - Jong EsseVee 1 - 5
13 KM Torhout - Jong EsseVee 0 - 3   30 Jong EsseVee - KM Torhout 3 - 0
14 Jong EsseVee - KSVO 3 - 5   31 Mandel United - Jong EsseVee 0 - 2
15 Jong EsseVee - KSV Oostkamp 0 - 0   32 Jong EsseVee - Voorde-Appelterre 4 - 0
16 KRC Harelbeke - Jong EsseVee 2 - 1   33 KSVO - Jong EsseVee -
17 Jong EsseVee - KVV Zelzate 1 - 0   34 Jong EsseVee - KRC Harelbeke -




















Jong EsseVee Staat na 32 matchen op de 6de plaats met 48 punten, 2 minder dan Jong Cercle, de andere beloftenploeg. Beide ploegen blijven in de running voor promotie.
Jong EsseVee won 14 keer, verloor 12 matchen en speelde 6 keer gelijk. Het scoorde 52 doelpunten. Meer dan de helft werd gescoord door 1 speler: Mohamed Guindo

Doelpuntenmakers bij Jong EsseVee                

27: Mohamed Guindo
5: Van Keymolen Siebe
3: El Boutaibe Tarik
3: Sergeant Thibaud
2: Wulleman Arthur 
2: Demuynck Dylan
2: Bracke Arthur
1: Seigers Rubin
1: Harinck Arthur
1: Heyde Henri
1: Tangala Franz
1: Kotchkarov Adam
1: Declerck Tybe
1: Kewan Vemba
1: Wukanya, Arsène
1 owngoal

Uitkijken naar Mohamed Guindo.

Geschenken zal KSVO niet moeten verwachten van de ploeg van Frederik D’Hollander en het wordt vooral uitkijken naar de éénmansvoorhoede Mohamed Guindo, die absoluut topschutter wil worden. KSVO zal het moeten doen zonder de geelgeschorste Guillaume Cnudde en het blijft ook afwachten of Thimo Spileers voldoende hersteld zal zijn. Hij werd tegen Torhout op het halfuur al vervangen. KSVO recupereert wel Robbe De Waele, die terugkeert uit schorsing. Toch zal de meeste aandacht uitgaan naar wat er staat te beuren voor aanvang van deze match. 

Afscheid van een kleine Grote Meneer

Voor aanvang van deze match zal Jesse Martens in de bloemetjes worden gezet. Na iets teveel kwetsuren in het voorbije anderhalf jaar, heeft onze 34-jarige kapitein besloten te stoppen met voetballen. Jesse kwam als 19-jarige over van de beloften van AA Gent en zou in een heel lastig seizoen al vlug zijn basisplaats afdwingen en niet meer loslaten. Techniek, tweevoetig, vista en gezegend met een geweldig afstandsschot, ontpopte hij zich al vlug tot publiekslieveling en dank zij zijn leiderschap, voetbalkennis en nuchterheid werd hij later ook kapitein. Hij loodste KSVO zo naar 2de klasse, waar hij ook van zich liet horen. Jesse klopt af op meer dan 400 officiële matchen voor KSVO en het hadden er gerust een 50-tal meer kunnen zijn. Corona en enkele blessures, zoals op Olsa Brakel in 2014, hielden hem een tijd weg van het veld.
Frank Raes noemde hem zelfs “de Messi van de Vlaamse Ardennen”, toen KSVO het in 2013 opnam tegen Club Brugge voor de Beker van België. 
In 2016 verloor KSVO tegen Beerschot met 2-3, maar Jesse scoorde tweemaal en telkens met een geweldig afstandsschot. Toen men het achteraf had over de wereldgoal die Hernan Losada maakte bij de 0-1, antwoordde Beerschottrainer Mark Brys heel nuchter en respectvol: “Ja, maar die jongen van Oudenaarde trapte er ze toch ook lekker in, hoor!” Brys had het dus ook gezien, wat “die jongen” kon.

Jesse, een streling voor het oog, geweldige techniek in beide voetjes, “Poetry in Motion”, maar naast het veld altijd heel nuchter en kritisch voor zichzelf. 
Jesse kan indrukwekkende statistieken voorleggen en hoort absoluut thuis in de galerij der allergrootsten van KSVO. Bedankt voor al die jaren en geniet nu maar van alles dat op uw weg komt. Hopelijk verlies je KSVO nooit uit het oog en mogen we u hier nog vele malen begroeten!
Bedankt, Jesse!